Τελικά συναντήσατε τη γυναίκα των ονείρων σας και είστε έτοιμοι να την ζητήσετε να περάσει μαζί σας το υπόλοιπο της ζωής της. Αλλά πρώτα χρειάζεστε ένα το κατάλληλο δαχτυλίδι. Ένα εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων.

Πριν οργανώσετε την πρόταση γάμου, πρέπει να καταλάβετε τι είδους δαχτυλίδι αρραβώνων είναι αυτό που θα την κερδίσει. Για έναν άνθρωπο που δεν έχει αγοράσει ποτέ στο παρελθόν ένα δαχτυλίδι αρραβώνων η διαδικασία μπορεί να φαντάζει τρομακτική. Υπάρχουν όμως ορισμένα βήματα, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την ποιο επιτυχημένη επιλογή.

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε αν θέλετε να κάνετε έκπληξη στην αρραβωνιαστικιά σας ή αν θέλετε να κάνει εκείνη την επιλογή.

Αν επιλέξετε να την συμπεριλάβετε στη διαδικασία της επιλογής του δαχτυλιδιού αρραβώνων, τότε πραγματικά χρειάζεται μόνο το ένα βήμα. Ωστόσο, αυτό αφαιρεί τον παράγοντα έκπληξη από την εξίσωση. Ένα άλλο πλεονέκτημα που θα έχετε αν την συμπεριλάβετε είναι ότι θα γνωρίζετε με απόλυτη σιγουριά ότι το δαχτυλίδι αρραβώνων που θα επιλεγεί θα είναι ακριβώς αυτό που θέλει.

Από την άλλη πλευρά, η συμμετοχή της στην επιλογή  αφαιρεί το ρομαντισμό και την μαγεία της στιγμής της πρότασης, που κάθε γυναίκα ονειρεύεται να ζήσει.

Εάν θέλετε να προσπαθήσετε να λύσετε χωρίς τη βοήθεια της το γρίφο για το ποιο δαχτυλίδι θα της άρεσε, ξεκινήστε με τα βασικά. Στη συνέχεια του άρθρου έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό οδηγό που θα σας δώσει την απαραίτητη έμπνευση και γνώση για να κάνετε μια επιλογή που θα ξεπεράσει τις προσδοκίες της. Τι λέτε; Ξεκινάμε;

3 εύκολα βήματα για να βρείτε το τέλειο δαχτυλίδι αρραβώνων

Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων είναι το όνειρο κάθε γυναίκας για την πρόταση γάμου που θα της γίνει. Το ερώτημα, όμως, είναι πως θα είναι το δαχτυλίδι αυτό; Μονόπετρο; Με τι χρώμα διαμάντι; Με τι χρώμα χρυσό; Δείτε πως μπορείτε να βρείτε το τέλειο δαχτυλίδι σε μόλις 3 βήματα!

1. Πάρτε έμπνευση τι θα της αρέσει

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να καταλάβετε το γούστο της. Η έμπνευση μπορεί να προέρχεται από ένα δαχτυλίδι που μαζί του χάζεψε σε μια βιτρίνα ή ένα περιοδικό, ή από ένα δαχτυλίδι που θαύμαζε στο Pinterest. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για ιδέες. Αυτό θα σας δώσει κάποια κατεύθυνση ως προς το είδος του δαχτυλιδιού αρραβώνων που θα της αρέσει.

Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε μια αρκετά καλή κατανόηση του είδους κοσμήματος που της αρέσει. Όμως μπορείτε επίσης να βοηθήσετε τον εαυτό σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο κοσμήματα που φοράει σε καθημερινή βάση. Είναι περίτεχνα ή απλά; Τι στυλ έχουν; Μοντέρνο ή κλασσικό; Προτιμά τον κίτρινο ή τον λευκό χρυσό; Μήπως φορά συχνά διαμάντια ή άλλους χρωματιστούς πολύτιμους λίθους;

Μπορείτε ακόμα να επιβεβαιώσετε τη δική σας έρευνα ρωτώντας μια από τις στενές φίλες της. Η βοήθεια της θα κάνει ευκολότερη την επιλογή, εφόσον βέβαια  της έχετε εμπιστοσύνη ότι θα κρατήσει το «μυστικό». Τουλάχιστον μέχρι να κάνετε την πρόταση σας.

Εάν θέλετε να ρωτήσετε την ίδια την αγαπημένη σας χωρίς να αποκαλυφθείτε, πρέπει να πάρετε προφυλάξεις. Δημιουργήστε μια φανταστική ιστορία. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να αναφέρετε -τυχαία- ότι κάποιος από την εργασία σας ζήτησε τη γνώμη σας για να επιλέξει δαχτυλίδι αρραβώνων για τη φίλη του. Αυτή η προσέγγιση ομολογουμένως έχει ρίσκο, επειδή είναι εύκολο να αποκαλύψετε τις προθέσεις σας και να χαλάσει η έκπληξη που ετοιμάζετε.

2. Μάθετε Περισσότερα

Ίσως στο παρελθόν δεν σας είχε απασχολήσει το θέμα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων και έτσι δεν έχετε την απαραίτητη γνώση. Δεν είναι καθόλου περίεργο για έναν άντρα. Βέβαια, δεν βλάπτει να κάνετε τώρα μια μικρή έρευνα για τα διαμάντια σε γενικές γραμμές και τα διαμαντένια δαχτυλίδια ειδικότερα. Αφιερώστε λίγο χρόνο να μάθετε μερικά πράγματα για τα διαμάντια. Ίσως να εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι έχετε τις δικές σας προσωπικές προτιμήσεις σε αυτό το θέμα. Θα μάθετε τι σημαίνει βάρος ενός καρατιού σε σχέση με το μέγεθός του, πως προσδιορίζεται η διαύγεια του, τα διαφορετικά χρώματα διαμαντιών που υπάρχουν και τι πραγματικά σημαίνουν για εσάς.

Χρώματα

Τα διαμάντια έχουν 12 διαφορετικά χρώματα: Κίτρινο, ροζ, μαύρο, μπλε, πράσινο, πορτοκαλί, καφέ, μοβ, γκρι, ιώδες, κόκκινο, φανταχτερό μαύρο και φανταχτερό λευκό. Ποιο είναι το αγαπημένο της χρώμα; Έχει κάποιο δαχτυλίδι με πέτρα ανάλογου χρώματος; Έχει εκφράσει στο παρελθόν το θαυμασμό της για κάποιο ιδιαίτερο διαμάντι;

 

Κοπή

Ο τρόπος κοπής του διαμαντιού συνδέεται άμεσα με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά της ποιότητας του. Θα επηρεάσει το βάρος του διαμαντιού σε καράτια. Οι γεωμετρικές αναλογίες θα επηρεάσουν το χρώμα του διαμαντιού. Η τέχνη της στίλβωσης μπορεί ακόμη και να το απαλλάξει από τις εξωτερικές ατέλειες και ως εκ τούτου να ενισχύσει φυσικά τη διαύγεια του. Κάντε μια έρευνα για να μάθετε περισσότερα για το κομμάτι του διαμαντιού .

Διαύγεια

Ο πραγματικός ορισμός του τι είναι η διαύγεια ενός διαμαντιού, περιγράφει βασικά τη συνολική εμφάνιση του διαμαντιού σε σχέση με τον αριθμό τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών ατελειών στην πέτρα. Κάθε διαμάντι αξιολογείται και στη συνέχεια βαθμολογείται σύμφωνα με μια τυποποιημένη κλίμακα ταξινόμησης. Η διαύγεια του διαμαντιού χωρίζεται σε έξι κατηγορίες, οι οποίες περιέχουν μια σειρά βαθμών σαφήνειας. Καθώς οι βαθμοί καθαρότητας κινούνται κατά μήκος της κλίμακας από τον υψηλότερο προς το χαμηλότερο, η συνολική αξία του διαμαντιού μειώνεται. Πάντως ακόμα και ένα διαμάντι με χαμηλό βαθμό καθαρότητας δεν είναι είναι απαραίτητα ακατάλληλο για δαχτυλίδι αρραβώνων. Μπορείτε να βρείτε διαμάντια με χαμηλότερο βαθμό διαύγειας που να ταιριάξουν τέλεια στο δαχτυλίδι που θέλετε να προσφέρετε.

Βάρος σε καράτια 

Ένα καράτι αναφέρεται στη μέτρηση της μονάδας που χρησιμοποιείται για να αποδώσει το βάρος του διαμαντιού. Τα διαμάντια ταξινομούνται με βάση το ακριβές βάρος τους στο πλησιέστερο εκατοστό του βάρους σε καράτια. Κάθε καράτι διαιρείται σε 100 πόντους, οπότε αν ένα διαμάντι ζυγίζει 3/4 του καρατιού, δηλαδή 75 πόντους, το βάρος του θα καταγραφεί ως 0,75 ct. Στη βιομηχανία, η τιμή ενός διαμαντιού συχνά αναφέρεται στην τιμή ανά καράτι (τιμή ανά μονάδα 1,00) και γράφεται ως P / C (ανά καράτι) σε αντίθεση με το συνολικό κόστος της πέτρας. Μόλις μάθετε περισσότερα για τις τέσσερις παραπάνω παραμέτρους και γνωρίζετε το γούστο της στο στυλ, θα είστε προετοιμασμένος να βρείτε το ιδανικό δαχτυλίδι αρραβώνων για την αγαπημένη σας.

3. Βάλτε τα όλα μαζί

Εντάξει, σε αυτό το στάδιο ίσως έχετε ένα σχέδιο, και ξέρετε πως περίπου θα είναι το δαχτυλίδι που θα επιλέξετε. Τώρα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε τι θα σας κοστίσει. Μπορείτε να πάρετε όλες τις πληροφορίες που έχετε συγκεντρώσει μαζί σας στο κατάστημα που θα επισκεφτείτε. Ή ακόμα καλύτερα, μπορείτε να ψάξετε online για να δείτε τιμές και ποιότητες που ανταποκρίνονται στα θέλω σας και τα θέλω της.

Στην επίσκεψη που θα κάνετε στα καταστήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας κάποιον του οποίου τη γνώμη εμπιστεύεστε, ώστε να μπορείτε να έχετε μια ειλικρινή και ψύχραιμη δεύτερη άποψη.

 

Κάντε το ονειρεμένο δαχτυλίδι αρραβώνων πραγματικότητα

Η κατά παραγγελία δημιουργία του ιδανικού δαχτυλιδιού αρραβώνων δεν είναι πλέον πολυτέλεια που προορίζεται για μια μικρή ομάδα τυχερών ατόμων. Μπορείτε και εσείς να έχετε την επιλογή δημιουργίας αυτού του πολύ ιδιαίτερου κοσμήματος, το οποίο ελπίζουμε να σας συνοδεύσει για πολλά χρόνια. Ο σχεδιασμός του δαχτυλιδιού που θα της προσφέρετε είναι μια συναρπαστική και πολύ συναισθηματική εμπειρία. Ειδικά όταν θα το δείτε να κοσμεί το δάχτυλό της, θα συμφωνήσετε ότι άξιζε όλα τα παραπάνω.

       

    

Όπως πάντα, το Pearls Center κάνει το καλύτερο για να προσφέρει στους πελάτες του το υψηλότερο επίπεδο εξυπηρέτησης, ποιότητας, υλικών και σχεδίων. Όταν πρόκειται για δαχτυλίδια αρραβώνων κατά παραγγελία, το Pearls Center είναι αφιερωμένο στην παροχή βοήθειας στους πελάτες του για να αποκτήσουν το απόλυτο κόσμημα με μαργαριτάρια ή και χωρίς. Επιθυμούμε να σας βοηθήσουμε να συνδυάσετε σε ένα δαχτυλίδι όλα τις προτιμήσεις και τα όνειρα της. Θέλουμε να δημιουργήσουμε για εσάς ένα θαυμάσιο δαχτυλίδι που θα απολαμβάνετε σήμερα και για πολλά ακόμα χρόνια.