‘Οσα Πρέπει να Ξέρουμε για τα Μαργαριτάρια και την Περιποίηση τους.

  Τα ακριβά κοσμήματα φτιάχνονται από διαμάντια, πετράδια, πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια. Και ενώ οι πολύτιμοι λήθοι βρίσκονται στα έγκατα της γης, τα μαργαριτάρια α βρίσκονται μέσα στο βυθό της θάλασσας, στην καρδιά ένας ζωντανού οργανισμού.

   

  Τα μαργαριτάρια δημιουργούνται από μια βιολογική διαδικασία που έχουν τα στρείδια για να αμύνονται. ‘Οταν ένας κόκκος άμμου ή ένα ξένο σώμα εισχωρήσει στο εσωτερικό τους, το στρείδι για να απαλλαγή από την παρουσία του εισβολέα αρχίζει να παράγει μια ουσία από ανθρακικό ασβέστιο για να τον απομονώσει. Με αυτό το τρόπο ο εισβολέας περιορίζεται και δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο στο στρείδι. Όσο ο εισβολέας παραμένει στο εσωτερικό του στρειδιού το στρείδι συνεχίζει να παράγει ανθρακικό ασβέστιο, με αποτέλεσμα μετά από μερικά χρόνια ο εισβολέας να έχει μεταμορφωθεί σε ένα μαργαριτάρι.

      

Τα Χρώματα στα Μαργαριτάρια
 Ανάλογα με το στρείδι, το οστρακόδερμα, τις συνθήκες του νερού, αλλά και τον εισβολέα περνούν και τα μαργαριτάρια διαφορετικό χρώμα. Συνήθως τα συναντάμε σε διάφορους χρωματισμούς και αποχρώσεις του  Ασημί, Χρυσό, Μπλε, Κρεμ, Ροζ, Πράσινο, αλλά και Άσπρο και Μαύρο.

 

Τα Φυσικά και Καλλιεργημένα Μαργαριτάρια

Στις μέρες μας με την κατάλληλη τεχνολογία μπορεί κάποιος ιδικός να καλλιεργήσει τα μαργαριτάρια.Για την ακρίβεια τα περισσότερα μαργαριτάρια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι καλλιεργημένα από τον άνθρωπο μιας και τα φυσικά είναι παρά πολύ σπάνια.

Τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια παράγονται σε
Ακόγια Ιαπωνίας (Akoya): Είναι και τα πιο διαδεδομένα, καλλιεργούνται σε Ιαπωνία και στις Νοτιοανατολικές ζώνες της Ασίας
Νοτίων θαλασσών (South Sea): Θεωρούνται από τα πιο σπάνια, καλλιεργούνται στις θάλασσες της Βόρειας Αυστραλίας, της Ινδονησίας, και των Φιλιππίνων
Ταϊτής (Tahitis): Τα “μαύρα” μαργαριτάρια, καλλιεργούνται κυρίως στις θάλασσες της Ταϊτής και τα νησιά Cook του Βορείου Ειρηνικού Ωκεανού

Τα μαργαριτάρια χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση και προσοχή για να διατηρούνται πάντα λαμπερά και όμορφα.

Τα μαργαριτάρια είναι πολύτιμα κοσμήματα και θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με προσοχή και φροντίδα. Άρωμα, κολόνια, σπρέι, αλοιφές και άλλα χημικά που μπορεί να είναι φιλικά για την ανθρώπινη επιδερμίδα, είναι εχθροί των μαργαριταριών. Για να αποφύγετε τη δημιουργία φλοιού πάνω στα μαργαριτάρια και την απώλεια της λάμψης τους, πρέπει τα καλλυντικά να έχουν στεγνώσει πάνω στο δέρμα σας πριν φορέσετε τα μαργαριτάρια. Μετά από κάθε χρήση καλό είναι να τα σκουπίζετε με ένα μαλακό και στεγνό πανί.

Τα μαργαριτάρια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά, αλλά δεν είναι πολύ σκληρά γι’ αυτό είναι πολύ ευαίσθητα στα χτυπήματα και στα γδαρσίματα, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσέχουμε πως τα αποθηκεύουμε.

Θα πρέπει να φυλάσσονται χωριστά από τα υπόλοιπα κοσμήματα σας. Γιατί μπορεί να φθαρούν όταν έρχονται σε επαφή με τραχείες επιφάνειες. Καλό θα ήταν η χρήση μιας βελούδινης ή μεταξωτής θήκης, ή να αποθηκεύονται χωριστά και το ένα από το άλλο, και να μην μένουν πάρα πολύ καιρό σε κλειστό χώρο χωρίς αέρα γιατί μπορεί να αφυδατωθούν. Και να μην τοποθετούνται κοντά σε υπερβολική εστία θερμότητας γιατί υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί το χρώμα τους.

Τι κάνουμε αν αρχίσουν να χάνουν τη λάμψη τους

Αν τα μαργαριτάρια αρχίζουν να χάνουν τη λάμψη τους χρειάζονται καθάρισμα με ένα υγρό πανί και μετά στέγνωμα σε μαλακό πανί.Για περισσότερη φροντίδα μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για τα μαργαριτάρια, καθώς υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για μαργαριτάρια.

Επίσης καλό θα ήταν αν υπάρχει η δυνατότητα όταν δεν φοριούνται τα μαργαριτάρια, και ειδικά τα κολιέ, να μην κρέμονται! Η μεταξωτή κλωστή που είναι δεμένα μπορεί να χαλαρώσει, τεντωθεί και ίσως το κολιέ χάσει το σχήμα του ή ακόμα και να σπάσει.
Καλό είναι κάθε λίγα χρόνια να ζητάτε την αντικατάσταση της μεταξωτής κλωστής που τα συνδέει και τον έλεγχο της ασφάλειας του κουμπώματος.

Το μαργαριτάρι είναι ένας ζωντανός οργανισμός και γι αυτό το λόγο η εμφάνισή του αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Αν του δώσετε την κατάλληλη φροντίδα θα έχετε ένα κλασικό και διαχρονικό πολύτιμο κόσμημα που θα σας συντροφεύει για πάντα.

Στο Pears Center είμαστε ειδικοί στα αληθινά μαργαριτάρια σε τιμές χονδρικής. Σε εμάς μπορείτε να βρείτε τα φημισμένα South Seas Pearls, τα εξωτικά μαύρα μαργαριτάρια, τα κομψά Akoya Ιαπωνίας, αλλά και τα εμπορικά μαργαριτάρια γλυκού νερού, σε μεγάλη ποικιλία μεγέθους και χρωμάτων και πάντα με την εγγύηση του Pearls Center.

Η εταιρία μας πουλά μεμονωμένα μαργαριτάρια ή κοσμήματα με μαργαριτάρια. Τα κοσμήματα μας συνδυάζουν τα μαργαριτάρια με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και με κίτρινο ή λευκό χρυσό Κ14 και Κ18.

Στο Pearls Center, εκτός από έτοιμα κοσμήματα, μπορείτε να σχεδιάσετε και να αποκτήσετε το δικό σας ονειρεμένο κόσμημα. Εσείς θα διαλέξετε τα μαργαριτάρια που σας ταιριάζουν, θα μας δώσετε το σχέδιο που θέλετε, και εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε το όνειρο σας πραγματικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού, καλέστε μας ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.

Share: