Γιατί Αξίζει να Έχεις Ένα Σετ Κοσμημάτων με Μαργαριτάρια;

Αναμφίβολα η πλειονότητα των γυναικών ονειρεύεται να αποκτήσει ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια. Και γιατί μαργαριτάρια;  Όταν ένας κόκκος άμμου εισχωρεί κατά λάθος μέσα σε ένα μαργαριτοφόρο στρείδι και δημιουργείται η τελειότητα, δε θέλει και ρώτημα. Είναι απλό, φυσικό, καθαρό, κομψό, τέλειο!

Η ιδιαιτερότητα των μαργαριταριών ξεκινά από πολύ παλιά. Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα συνήθιζαν να φοριούνται από βασιλείς και ευγενείς. Συμβόλιζαν την εξουσία, το κύρος , τη δύναμη, τον πλούτο. Φοριούνταν σε σημαντικές στιγμές της ζωής των γαλαζοαίματων. Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι προσιτό στον καθένα να αποκτήσει ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια.

                                 

Τι Προσφέρει ένα Σετ Κοσμημάτων με Μαργαριτάρια

Είναι φυσικό κόσμημα, απαράμιλλης ομορφιάς,  προσδίδει βαρύτητα στο ντύσιμο και  κύρος στην προσωπικότητα.  Αναδεικνύει  τη θηλυκότητα μιας γυναίκας. Η καθαρότητα του δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας.

             

Ένα σετ  κοσμημάτων με μαργαριτάρια μπορεί να απογειώσει και το πιο απλό ντύσιμο. Ανάλογα με το ντεκολτέ φοριέται και το κατάλληλο σχέδιο. Φανταστείτε μονή σειρά ή διπλή ή πολλαπλές που αγκαλιάζουν απαλά  τον ψηλό  λαιμό . Ένα  πιο μακρύ κολιέ γεμάτο ή με διάσπαρτα μαργαριτάρια σε σειρά, πάνω από το ρούχο, συνδυασμένα πάντοτε με τα κατάλληλα σκουλαρίκια συμπληρώνουν την ιδανική εικόνα μιας γυναικείας παρουσίας. Πόσες γυναίκες άλλωστε δεν έχουν βάλει στην καθημερινότητά τους  τα απλά σκουλαρίκια με μαργαριτάρια.

                       

Αντίστοιχα για το  χέρι , σε μακριά κρινοδάχτυλα, λεπτοδουλεμένα μικρά μαργαριτάρια δεμένα πάνω σε όλες τις αποχρώσεις του χρυσού ή του ασημιού σε συνδυασμό με το ανάλογο βραχιόλι, προκαλούν εντύπωση! Είτε τα  μεγάλα μαργαριτάρια περιστοιχιζόμενα από ροζέτες πολύτιμων λίθων, που δημιουργούν μια ευφάνταστη τελειότητα μαζί με το αντίστοιχο κόσμημα στον καρπό, δεν έχουν αφήσει άφωνους όσους τα παρατηρούν;

                   

Κάθε γυναικεία παρουσία μπορεί να επιλέξει τον κατάλληλο τύπο των μαργαριταριών που της ταιριάζει , μέσα από μια πληθώρα σχεδίων που δεν έχει τελειωμό. Η φαντασία και η δημιουργικότητα των ειδικών τεχνιτών που τα επεξεργάζονται,  είναι ανεξάντλητη.

 

Η γυναίκα που φοράει ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια, κάνει έντονη την παρουσία  της –γεμάτη αυτοπεποίθηση- στο πέρασμά της, παρασύρει με την μοναδική αύρα της όλα τα βλέμματα να την ακολουθήσουν και  να τη θαυμάσουν! Δεν περνά απαρατήρητη, απλά γοητεύει!

Όπως κάθε πολύτιμος λίθος , έτσι και τα μαργαριτάρια έχουν και ιδιότητες που μας επηρεάζουν, δρουν κατά της μελαγχολίας, τονώνουν  τη θηλυκότητα, δίνουν χαρά σε όποια τα φοράει και δημιουργούν σχέσεις αγάπης, ιδιαίτερα σε όποια τα δέχεται ως δώρο. Είναι το απόλυτο γυναικείο κόσμημα!

Το λευκό τους χρώμα συμβολίζει την αγνότητα. Γι αυτό και το αγαπημένο σετ  κοσμημάτων με μαργαριτάρια κάθε γυναίκας είναι τα μαργαριτάρια του γάμου της. Σε πολλές χώρες είθισται να φορά η νύφη το σετ που είχε φορέσει  η μητέρα  της ή  και γιαγιά της όταν έγιναν κι αυτές νύφες. Η διαχρονικότητα των μαργαριταριών αποπνέει έναν αέρα μεγαλοπρέπειας! Δίνει μια αίσθηση αρχοντιάς και μεγαλείου!

Τα μαργαριτάρια είναι για όλες τις γυναίκες!

Ωστόσο υπάρχουν και τα μοντέρνα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια, σχεδιασμένα ειδικά  για τις νεαρές ηλικίες. Σπάνια μαργαριτάρια που υπάρχουν σε διάφορους χρωματισμούς, είναι ιδανικά ώστε να ικανοποιηθεί και το πιο ιδιαίτερο γούστο. Κατάλληλα να συνδυαστούν με τα πιο μοντέρνα ακόμα και εκκεντρικά ντυσίματα! Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το κλασικό είναι και κομψό.

Ένα σετ κοσμημάτων με μαργαριτάρια είναι κλασικό, είναι μοναδικό, είναι διαχρονικό, είναι μια επένδυση,  κληροδοτείται από γενιά σε γενιά, γράφει ιστορία!

Share: