Τα Μαργαριτάρια Μπαρόκ (Baroque Pearls)

Μαργαριτάρια Μπαρόκ (Baroque Pearls) ονομάζονται έτσι τα μαργαριτάρια με ακανόνιστο μη σφαιρικό σχήμα.

Τα περισσότερα καλλιεργημένα μαργαριτάρια γλυκού νερού είναι μπαρόκ, διότι στα μαργαριτάρια γλυκού νερού χρησιμοποιείται ως πυρήνας ο ίδιος ο μανδύας τους αντί του στρογγυλού πυρήνα.

Τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια αλμυρού νερού μπορούν επίσης να είναι μπαρόκ. Σαν σχήμα τείνουν να έχουν περισσότερο των δακρύων η σταγόνας. Αυτό συμβαίνει λόγω της χρήσης ενός σφαιρικού πυρήνα που της περισσότερες φορές προέρχεται από τα όστρακα του ποταμού Μισσισιπή.

 

Στην πορτογαλική γλώσσα, υπήρχε από παλιά η λέξη “Barroco”, που σημαίνει αυτό που εννοούμε και σήμερα, το ακανόνιστο μαργαριτάρι. Η λέξη αυτή βάφτισε ένα ρεύμα της τέχνης, το μπαρόκ, που άνθισε τον 17ο αιώνα,. Τα έργα μπαρόκ, δεν ακολουθούσαν τις αυστηρές γεωμετρικές προδιαγραφές που είχαν ορίσει οι δάσκαλοι της Αναγέννησης. Για τον λόγο αυτό, όταν πρωτοεμφανίστηκαν, οι κριτικοί τέχνης τα ονόμαζαν υποτιμητικά μπαρόκ, δηλαδή ασουλούπωτα, όπως τα μπαρόκ μαργαριτάρια.

      

Τα πιο πολύτιμα μαργαριτάρια μπαρόκ είναι τα μαργαριτάρια της Νότιας Θάλασσας και της Ταϊτής. Αυτά τα μαργαριτάρια παράγονται από τα Pinctada Margaritifera (όστρακα με μαύρο χείλος) και τα Pinctada Maxima (όστρακα με χρυσό και άσπρο χείλος).

   

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από καλλιεργημένα μαργαριτάρια αλμυρού νερού. Ο χρόνος που καλλιεργούνται τα μαργαριτάρια αυξάνει δραματικά το βάθος του μαργάρου και την πιθανότητα να παραχθούν μαργαριτάρια μπαρόκ (baroque pearls). Οι μεγαλύτερες καλλιέργειες μαργαριταριών, για παράδειγμα, παράγουν περισσότερο από 40 τοις εκατό μαργαριτάρια μπαρόκ ή ημι-μπαρόκ. Η Δυτική Αυστραλία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος καλλιεργητής των οστράκων Pinctada Maxima. Η Ταϊτή είναι ο νούμερο ένα καλλιεργητής των στρειδιών Pinctada Margaritifera.

   

Στο Pears Center είμαστε ειδικοί στα αληθινά μαργαριτάρια σε τιμές χονδρικής. Σε εμάς μπορείτε να βρείτε τα φημισμένα SouthSeas Pearls, τα εξωτικά μαύρα μαργαριτάρια, τα κομψά Akoya Ιαπωνίας, μπαρόκ μαργαριτάρια αλλά και τα εμπορικά μαργαριτάρια γλυκού νερού. Όλα σε μεγάλη ποικιλία μεγέθους και χρωμάτων και πάντα με την εγγύηση του Pearls Center.

Η εταιρία μας πουλά μεμονωμένα μαργαριτάρια ή κοσμήματα με μαργαριτάρια. Τα κοσμήματα μας συνδυάζουν τα μαργαριτάρια με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και με κίτρινο ή λευκό χρυσό Κ14 και Κ18.

Στο Pearls Center, εκτός από έτοιμα κοσμήματα, μπορείτε να σχεδιάσετε και να αποκτήσετε το δικό σας ονειρεμένο κόσμημα. Εσείς θα διαλέξετε τα μαργαριτάρια που σας ταιριάζουν, θα μας δώσετε το σχέδιο που θέλετε, και εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε το όνειρο σας πραγματικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού, καλέστε μας ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.

Share: