Μαργαριτάρια Ταϊτής
Οι λάτρεις των Μαργαριταριών που ζητούν κάτι διαφορετικό, συχνά μαγεύονται από το εξωτικό και αναμφισβήτητα γοητευτικό μαύρο Μαργαριτάρι. Τα Tahitian Pearls (μαύρα Μαργαριτάρια) θεωρούνται ως το το δεύτερο πιο πολύτιμο είδος Μαργαριτάριων στον κόσμο.Είναι ένα μυστηριώδες κόσμημα που σχηματίζεται από το μαυρόχειλο στρείδι (Pinctada Margaritifera). Το όνομα του προέρχεται από το γεγονός ότι καλλιεργείται κατά κύριο λόγο στα νησιά της Γαλλικής Πολυνησίας.
Ένα πλεονέκτημα του Μαργαριτάριου της Ταϊτής είναι ότι το στρείδι μέσα στο οποίο αναπτύσσονται είναι αρκετά μεγάλο, φτάνοντας μερικές φορές να ζυγίζει μέχρι και δέκα κιλά. Αυτό σημαίνει ότι ένα Tahitian Μαργαριτάρι μπορεί πιο εύκολα να αναπτυχθεί σε μέγεθος μεγαλύτερο από το μέσο όρο.
Η ομορφιά των Tahitian Pearls, ωστόσο, δεν περιορίζεται στο μέγεθός τους, αλλά στην απίστευτη ποικιλία των ιριδίζοντων χρωμάτων τους. Αυτά είναι τα μόνα Μαργαριτάρια που έχουν ένα πλήρες φάσμα χρωμάτων. Τα στρείδια μαργαριταριών έχουν μαύρο μανδύα που παρουσιάζει όλα τα φυσικά χρώματα. Αυτή η ποικιλία μεταφέρεται στα Μαργαριτάρια με μαγικό τρόπο, με τα χρώματα τους να λαμπυρίζουν στην επιφάνεια τους. Μπορείτε να συναντήσετε διάφορες απαλές γραμμές πράσινου, ροζ, μπλε, ασημί και κίτρινου χρώματος.
Το πιο πολύτιμο όμως από αυτά είναι το μαύρο Μαργαριτάρι, καθώς οι φυσικά σκούροι τόνοι του είναι μοναδικοί ανάμεσα στα Μαργαριτάρια όλων των ειδών. Ένα φυσικό μαύρο Μαργαριτάρι Ταϊτής είναι εξαιρετικά σπάνιο και θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο όμορφα είδη Μαργαριταριών στον κόσμο. Τα περισσότερα μαργαριτάρια της Ταϊτής που χαρακτηρίζονται ως “μαύρα” είναι στην πραγματικότητα γκρι ανθρακί, ασήμι ή σκούρο πράσινο.
Καλλιέργεια
Οι θαλάσσιες φάρμες καλλιέργειας του μαύρου Μαργαριταριού βρίσκονται στις γαλάζιες λιμνοθάλασσες του Αρχιπελάγους Tuamotu-Gambier, ένα από τα πέντε αρχιπελάγη που αποτελούν τη Γαλλική Πολυνησία. Χρειάζονται δύο χρόνια για να μεγαλώσει ένα στρείδι, αρκετά ώστε να αρχίσει να παράγει μαργαριτάρια. Τα Μαργαριτάρια Ταϊτής μας προέρχονται από την Γαλλική Πολυνησία.