Μαργαριταρένιο Κολιέ: Ένα Κόσμημα Όνειρο!

Ένα  μαργαριταρένιο κολιέ είναι το όνειρο κάθε γυναίκας!  Είναι κόσμημα με διαχρονική αξία και ταυτόχρονα επένδυση που θα περάσει στις επόμενες γενιές.

Πώς όμως μπορούμε να εκτιμήσουμε  την αξία των μαργαριταριών από τα οποία αποτελείται το κολιέ;  Στη βαθμολόγηση των μαργαριταριών υπάρχουν επτά παράγοντες αξίας. Περιλαμβάνουν το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα, τη λάμψη, την ποιότητα της επιφάνειας, την ποιότητα του μαργαριταριού και την ικανότητα να ταιριάζει με άλλους πολύτιμους λίθους.

Σε αντίθεση με τα διαμάντια, που έχουν τέσσερις σταθερές κλίμακες ταξινόμησης, τον τρόπο κοπής, το χρώμα, το βάρος σε καράτια και την καθαρότητα, δεν υπάρχουν βιομηχανικά πρότυπα για την ταξινόμηση των αληθινών μαργαριταριών.

Τι σημαίνει αυτό;  Ένα μαργαριταρένιο κολιέ με βαθμό ΑΑΑ από έναν μικροπωλητή μπορεί να αξίζει μόνο το ένα δέκατο της αξίας του, από ένα άλλο ολόιδιο άλλου πωλητή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε άμεσα είναι να συγκρίνετε τις αγορές σας  με βάση την εμπειρία και τη  φήμη του εμπόρου. Οι νόμιμοι έμποροι μαργαριταριών έχουν πολλά να γράψουν γι αυτό το θέμα και κυρίως on line.

Το Pearls Center, ως ο κορυφαίος οίκος μαργαριταριών στην Ελλάδα  προσφέρει στους πελάτες του πιστοποίηση για τα κοσμήματα με μαργαριτάρια που αγοράζουν από εμάς. Επίσης με υπευθυνότητα πρωτοστατούμε στην προσπάθεια εκπαίδευσης των πελατών μας γύρω από τα μαργαριτάρια και τις ποιότητες τους.

Μαργαριταρένιο κολιέ με τα μαργαριτάρια που επιθυμείτε

Εάν αναζητάτε ένα τέλειο μαργαριταρένιο κολιέ εμπιστευθείτε μας! Διαθέτουμε μαργαριταρένια κολιέ με μαργαριτάρια τεσσάρων τύπων.

μαργαριταρένιο κολιέ με akoya Ιαπωνίας

 

Τα μαργαριτάρια Αkoya Ιαπωνίας  είναι γνωστά για το σχήμα, το χρώμα και κυρίως τη λάμψη τους . Η ποιότητα και η ποσότητα του φωτός που αντανακλάται στην επιφάνειά τους είναι μοναδική. Είναι τελείως στρογγυλά και λευκά, αλλά και με εξωτικά φυσικά χρώματα (5mm – 9,5mm).

Μαργαριταρένιο Κολιέ με Μαύρα Μαργαριτάρια Ταιτής

Τα μαργαριτάρια Ταϊτής, συχνά ονομάζονται «μαύρα μαργαριτάρια» που είναι το βασικό τους  χρώμα. Ωστόσο υπάρχουν κι αυτά που εμφανίζουν ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων, με πιο δημοφιλές το σκούρο πράσινο. Καλλιεργούνται στη Γαλλική Πολυνησία και είναι το δεύτερο πιο πολύτιμο είδος μαργαριταριών στον κόσμο. (Από 8mm και πάνω)

 

Μαργαριταρένιο Κολιέ με South Seas Pearls

 

Τα μαργαριτάρια Νοτίων θαλασσών είναι τα μεγαλύτερα και τα πιο πολύτιμα που καλλιεργούνται σήμερα σε απομακρυσμένες περιοχές της  Αυστραλίας , των Φιλιππίνων και της Ινδονησίας.(Από 10mm και πάνω)

 

 

 

Τα μαργαριτάρια γλυκού νερού είναι στρογγυλά και σε σχήμα ρυζιού, καλλιεργούνται στην Ιαπωνία και την Κίνα. Μοιάζουν με τα Αkoya και τα South Seas (μαργαριτάρια Νοτίων θαλασσών) είναι διαθέσιμα σε χαμηλότερη τιμή. Διατίθενται και σε άλλα χρώματα εκτός του λευκού, σε ροζ, χρυσό και γκρι καθώς και σε παστέλ αποχρώσεις.

Επιλέξτε το κατάλληλο μήκος

Στην  αγορά ενός  μαργαριταρένιου κολιέ παίζει καθοριστικό ρόλο η προτίμηση για το κατάλληλο μήκος. Είναι προσωπική προτίμηση, που ποικίλλει στην κάθε γυναίκα. Εάν σκοπεύετε να φορέσετε το κολιέ σας  πιο συχνά και πιο άνετα , δημοφιλής είναι μια μονή σειρά μαργαριταριών. Σε αυτή τη περίπτωση σας συνιστούμε  τα μαργαριτάρια Νοτίων θαλασσών. Εάν έχετε ψηλό λαιμό προτιμήστε ένα κολιέ τύπου choker, με δύο ή τρεις σειρές μαργαριτάρια.

Το μακρύτερο μαργαριταρένιο κολιέ θεωρείται πιο επίσημο κόσμημα, χωρίς αυτό να αποτελεί κανόνα. Το πιο δημοφιλές μήκος είναι των 16 με 18 ιντσών. Οι δέσμες των 35 ή ακόμα και των 50 ιντσών είναι επίσης πολύ δημοφιλείς επειδή μπορούν να φορεθούν είτε μονά, είτε διπλωμένα σε δύο σειρές, είτε δεμένα με έναν απαλό κόμπο.

Επισκεφθείτε μας στον οίκο μαργαριταριών Pearls Center και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το μαργαριταρένιο κολιέ που σας ταιριάζει!

 

 

 

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin