Οι αγοραπωλησίες των μαργαριταριών γίνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σταθερό μέτρο αξιολόγησης στις τιμές των μαργαριταριών.
Μέρος του προβλήματος είναι ότι καθένα μαργαριτάρι είναι μοναδικό και γι’ αυτό για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαβάθμισης θα χρειαζόταν εκατοντάδες ποιοτικοί παράμετροι.

Οι τρόποι αξιολόγησης της ποιότητας – αξίας ενός μαργαριταριού έχει να κάνει κυρίως 5 βασικούς παράγοντες που είναι οι εξής:
1)Λάμψη.
Ένας βασικός παράγοντας είναι ο συνδυασμός της γυαλάδα του μαργαριταριού και το βάθος της λάμψης του, δηλαδή πόσο εύκολα αντανακλά το φως από το βάθος του. Τα υψηλής ποιότητας μαργαριτάρια πρέπει να είναι ανοιχτά, εκθαμβωτικά και να μπορούν να αντανακλούν οποιοδήποτε αντικείμενο είναι κοντά σε αυτά.

 

2)Χρώμα.
Τα μαργαριτάρια δημιουργούνται σε διάφορους χρωματισμούς: λευκό, χρυσό, ροζ μέχρι μαύρο.
Σε διάφορους τόνους και αποχρώσεις. Όσο πιο ασυνήθιστο χρώμα τόσο πιο δύσκολα είναι να βρεις κάποιο μαργαριτάρι ολόιδιο για να μπορέσεις να το συνδυάσεις.

 


3)Σχήμα.
Όσο πιο στρογγυλό, συμμετρικό είναι το μαργαριτάρι είναι και πιο ακριβό. Βέβαια επειδή τα φυσικά μαργαριτάρια είναι πολύ σπάνιο να έχουν τέλειο συμμετρικό σχήμα και καθόλου σημάδια είναι και ένας εύκολος τρόπος να τα ξεχωρίσεις από τα ψεύτικα μαργαριτάρια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, τα πλαστικά.
Τα μαργαριτάρια  μπαρόκ τα οποία είναι ασύμμετρα, μπορεί ναι είναι γυαλιστερά και όμορφα αλλά συχνά κοστίζουν λιγότερο από τα στρογγυλά.

4)Μέγεθος.
Βασικός παράγοντας είναι και το μέγεθος του μαργαριταριού. Το μέγεθος των μαργαριταριών μετριούνται σε χιλιοστά. Όσο δηλαδή μεγαλύτερη διάμετρο έχει το μαργαριτάρι τόσο ακριβότερο είναι. Η διάσταση η οποία είναι δημοφιλέστερη είναι μεταξύ 6,5 χιλιοστά και 8,5 χιλιοστά.
Η μέτρηση σε ένα κολιέ γίνεται πάντα σε 2 μεγέθη πχ. 7 – 7,5 χιλιοστά, δηλαδή όλα τα μαργαριτάρια του κολιέ κυμαίνονται από 7 έως 7,5χιλιοστά χιλιοστά κι αυτό συμβαίνει λόγο της μοναδικότητάς τους.

5)Επιφάνεια.
Το τέλειο μαργαριτάρι πρέπει να είναι χωρίς κανένα σημάδι, ράγισμα ή προεξοχή. Όσο περισσότερα σημάδια και στίγματα έχει, τόσο πιο πολύ πέφτει η αξία του. Βέβαια τα σημάδια στο μαργαριτάρι είναι και ένας καλός τρόπος για να τα ξεχωρίσεις από τα ψεύτικα πλαστικά μαργαριτάρια.

Γιατί να Επιλέξετε το Pearls Center

Υπάρχει η φήμη πως τα αληθινά μαργαριτάρια είναι ακριβά. Μια επίσκεψη στο Pearls Center θα σας πείσει ότι αυτό δεν ισχύει. Είμαστε η μοναδική εταιρία με ειδίκευση στα αληθινά μαργαριτάρια γι’ αυτό μπορείτε να βρείτε σε εμάς την μεγαλύτερη συλλογή φυσικών μαργαριταριών στην Ελλάδα. Ακόμα, είμαστε η μοναδική ελληνική εταιρία μέλος του Australian South Seas Pearl Consortium. Αυτό εγγυάται θα αγοράσετε από εμάς υψηλής ποιότητας μαργαριτάρια σε τιμές χονδρικής.