Τα μαργαριτάρια είναι το ομορφότερο και πιο διαδεδομένο κόσμημα που υπάρχει από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα μαργαριτάρια ήταν τα δάκρυα του φεγγαριού. Αργότερα ισχυρίζονταν ότι τα μαργαριτάρια σχηματίζονταν από τα δάκρυα των αγγέλων.

Τα αληθινά μαργαριτάρια είναι ζωντανά κοσμήματα. Συχνά διατηρούν την υγρασία τους απορροφώντας την από τον αέρα του περιβάλλοντος ή το σώμα που τα φοράει. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η έλλειψη της υγρασίας μπορεί να εξατμίσει τη νερό που περιέχουν και να θαμπώσει το γυάλισμα τους.

Για τη προστασία και διατήρηση των μαργαριταριών σας συνιστούμε να μην τα φοράτε πριν την προσωπική σας περιποίηση και καλλωπισμό. Η επαφή με σπρέι, κολόνιες και αρώματα μπορεί να τα βλάψει. Μπορεί να τα κάνει να χάσουν το γυάλισμά τους ή να αποκτήσουν ανεπιθύμητες κηλίδες. Για αυτό να τα φοράτε πάντα με προσοχή και αφού έχετε πρώτα φορέσει και το άρωμα σας.

Για το διάστημα που δεν τα φοράτε, είναι καλό να τα περιποιείστε τακτικά. Η περιποίηση τους είναι απλή και περιλαμβάνει μόνο να τα σκουπίζετε συχνά με ένα μαλακό στεγνό πανί. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο. Προσοχή βέβαια στο πανί να μην έχει υπολείμματα από προηγούμενη χρήση χημικών καθαριστικών.

Για την φύλαξη τους δεν απαιτούνται ειδικές συνθήκες. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε, αν θέλετε να τα διατηρήσετε, είναι να μην έρχονται σε επαφή με άλλα κοσμήματα γιατί μπορεί να χτυπηθούν ή να γδαρθούν. Είναι καλύτερο να αποθηκεύονται μεμονωμένα μέσα σε μαλακό πανί για να αποφεύγονται τα χτυπήματα.

Σας συνιστούμε ανά διαστήματα τα μαργαριτάρια σας να καθαρίζονται από ειδικούς επαγγελματίες χρυσοχόους και σίγουρα να αλλάζετε τη μεταξωτή κλωστή με την οποία είναι δεμένα.

Στο Pears Center είμαστε ειδικοί στα αληθινά μαργαριτάρια σε τιμές χονδρικής. Σε εμάς μπορείτε να βρείτε τα φημισμένα South Seas Pearls, τα εξωτικά μαύρα μαργαριτάρια, τα κομψά Akoya Ιαπωνίας, αλλά και τα εμπορικά μαργαριτάρια γλυκού νερού. Όλα σε μεγάλη ποικιλία μεγέθους και χρωμάτων και πάντα με την εγγύηση του Pearls Center.

Η εταιρία μας πουλά μεμονωμένα μαργαριτάρια ή κοσμήματα με μαργαριτάρια. Τα κοσμήματα μας συνδυάζουν τα μαργαριτάρια με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και με κίτρινο ή λευκό χρυσό Κ14 και Κ18.

Στο Pearls Center, εκτός από έτοιμα κοσμήματα, μπορείτε να σχεδιάσετε και να αποκτήσετε το δικό σας ονειρεμένο κόσμημα. Εσείς θα διαλέξετε τα μαργαριτάρια που σας ταιριάζουν, θα μας δώσετε το σχέδιο που θέλετε, και εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε το όνειρο σας πραγματικότητα. Για περισσότερες πληροφορίες ή ραντεβού, καλέστε μας ή συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.