Εορτασμοί για τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο
Στις 6 Φεβρουαρίου του 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα συμπληρώσει τα 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο. Για να γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ αποκάλυψε μια σειρά από εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το 2022
Ο εορτασμός του Πλατινένιου Ιωβηλαίου θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 15 Μαϊου με ένα 90λεπτο σόου σε αρένα που θα περιλαμβάνει περισσότερα από 500 άλογα και 1.000 περφόρμερ. Μια διοργάνωση που, όπως αναφέρει το Παλάτι, θα «μεταφέρει το κοινό σε ένα ταξίδι ιστορίας από την Ελισάβετ Α’ μέχρι το σήμερα».
Η 95χρονη βασίλισσα της Αγγλίας ανέβηκε στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 όταν πέθανε ο πατέρας της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’. Φέτος, θα γίνει η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που φτάνει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ξεπερνώντας την 63χρονη βασιλεία της βασίλισσας Βικτώριας.
Ο λόγος που φοράει σε κάθε της έξοδο μαργαριτάρια
Η επιλογή των μαργαριταριών οφείλεται σε μια οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε η βασίλισσα Βικτώρια και συνέχισαν οι γονείς της Ελισάβετ.
Κάθε εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ συνοδεύεται από ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Ακόμα και στην κηδεία του εκλιπόντος πρίγκιπα Φίλιππου δεν αποχωρίστηκε τις πέρλες της. Ο λόγος που όλες οι εμφανίσεις της συνοδεύονται από ένα μαργαριταρένιο κόσμημα οφείλεται στην πραγματικότητα σε μια οικογενειακή παράδοση, που μετρά αρκετούς αιώνες.
«Εδώ και χίλια χρόνια, τα μαργαριτάρια αποτελούν μέρος της παράδοσης για τις βασίλισσες, δεν υπήρξε ποτέ καμία που δεν φορούσε μαργαριτάρια», δήλωσε η Leslie Field, συγγραφέας του The Queen’s Jewels, στο PEOPLE.
«Είναι σπάνια, όμορφα, λαμπερά και όσο περισσότερο τα φοράς, τόσο πιο λαμπερά γίνονται», συμπλήρωσε.Στην βασιλική εθιμοτυπία μια κυρία πρέπει να φοράει μαργαριτάρια όλη την ημέρα και μετά τις 18:00 να φοράει διαμάντια.«Η βασίλισσα Βικτώρια έδινε στα γενέθλια της κάθε κόρης και εγγονής της ένα μαργαριτάρι, έτσι ώστε μέχρι την ηλικία των 18, να έχουν συγκεντρωθεί όσα χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα κολιέ», αναφέρει η Field.
Οι γονείς της βασίλισσας Ελισάβετ συνέχισαν την παράδοση, δίνοντάς της στα πρώτα της γενέθλια μια αλυσίδα, στην οποία πρόσθεταν την ημέρα των γενεθλίων της δύο μαργαριτάρια.Ωστόσο, η Αυτού Μεγαλειότητα δέχτηκε ένα ολοκληρωμένο μαργαριταρένιο κολιέ ως δώρο στην τελετή της στέψης της, το 1937.
Μαργαριτάρια Ακόγια Ιαπωνίας
Τα Μαργαριτάρια Akoya Ιαπωνίας είναι πραγματικά η πιο καλή και δημοφιλής επιλογή, εάν σκέφτεστε ένα ζευγάρι Μαργαριταρένια Σκουλαρίκια ή ένα κομψό κολιέ με Μαργαριτάρια!Παράγονται από το στρείδι Akoya Pearl Oyster που βρίσκεται κυρίως στην Ιαπωνία και στις τροπικές ζώνες της Νοτιανατολικής Ασίας. Είναι λαμπερά και το χρώμα τους κινείται μεταξύ λευκού, ασήμι και κρέμ.Αν και τα Μαργαριτάρια Akoya μπορεί να φαίνονται εκπληκτικά παρόμοια σε εμφάνιση με τα Μαργαριτάρια γλυκού νερού, είναι πολύ διαφορετικά όταν τα δύο συγκρίνονται δίπλα-δίπλα. Τα Μαργαριτάρια Akoya φημίζονται για την απίστευτη λάμψη τους και θεωρούνται ως το κλασικό μαργαριτάρι που πρέπει κάθε γυναίκα να έχει. Είναι πιο ομαλά και πιο στρογγυλά από τα Μαργαριτάρια γλυκού νερού.
Λόγω της αυξημένης ζήτησης και της έλλειψης φυσικών Μαργαριταριών Νοτίων Θαλασσών, Ιάπωνες καλλιεργητές στις αρχές του 20ου αιώνα αναζήτησαν εναλλακτικές μεθόδους καλλιέργειας θαλάσσιων μαργαριτοφόρων οστράκων. Τα πρώτα καλλιεργημένα Μαργαριτάρια εμφανίστηκαν στην κοσμηματοποιία στις αρχές του 1920. Με την πάροδο των ετών οι μέθοδοι καλλιέργειας τους αναπτύχθηκαν με αποτέλεσμα το φυσικό αυτό προϊόν να γίνει προσιτό και γνωστό στο ευρύ κοινό. Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα η καλλιέργειά τους είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί ελεγχόμενες συνθήκες παραγωγής.
Η εταιρεία μας μέσω αποκλειστικών συνεργασιών με φάρμες στο Nagasaki της Ιαπωνίας προσφέρει την μεγαλύτερη ποικιλία από μεγέθη και ποιότητες σε φυσικά θαλάσσια Μαργαριτάρια Akoya Ιαπωνίας.
Παρακάτω μπορείται να δείτε κάποια κοσμήματα με Ακόγια μαργαριτάρια από εμάς.