Μαργαριτάρια και μόδα. Βίοι Παράλληλοι.

Για τα μοναδικά Μαργαριτάρια σε κοσμήματα και την καλλιέργεια τους έχουμε αναφερθεί εκτενώς. Τα Μαργαριτάρια ωστόσο έχουν συμβάλλει και στη διαμόρφωση της παγκόσμιας μόδας. Παρακάτω θα δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά δείγματα από διάσημου οίκους που υιοθέτησαν looks με Μαργαριτάρια στην κολεξιόν τους και άφησαν εποχή στην πασαρέλα, παραμένοντας φρέσκα και σύγχρονα ακόμα και 30 χρόνια αργότερα.

 

Πίσω στο 1990 οι τολμηροί Dolce & Gabbana εμπνευστήκαν από τη λατρεία της Coco Chanel για σειρές Μαργαριτάρια και σχεδίασαν ένα cocktail φόρεμα σε βιντατζ γραμμή με λευκά και μαύρα Μαργαριτάρια.

 

 

Για τον οίκο Armani δε χρειάζονται συστάσεις. Όχι τόσο μακριά, στο 2008 ο Armani Prive, το ακριβότερο και πολυτελέστερο brand του ομίλου άφησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Είχε καταφέρει κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο. Να συνδυάσει ένα γυναικείο φόρεμα με Μαργαριτάρια αλλά σε πιο μίνιμαλ γραμμές για νεότερες ηλικίες με πιο σέξι και αισθησιακό ύφος. Σίγουρα έγραψε ιστορία και σίγουρα μας άφησε άφωνους.

 

 

Πέρασαν 10 χρόνια και την ίδια συνταγή φαίνεται να ακολούθησε και ο Ralph and Russo. Δεν σταμάτησε εκεί ωστόσο. Πρόσθεσε ακόμα και φτερά στα σχέδια του και ενώ ακούγεται ένα τολμηρό επιχείρημα κατάφερε σχέδια βγαλμένα για κομψές αισθησιακές και εύθραυστες φιγούρες. Στη συνέχεια βρήκαν θέση και στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Ταινιών Βενετίας.

 

 

 

2017-18 και ο Burberry παει ένα βήμα παρακάτω τα Μαργαριτάρια στη μόδα και στα ρούχα. Σχεδιάζει ένα Harness εξολοκλήρου από Μαργαριτάρια σαν αξεσουάρ. Σίγουρα δεν αρέσει σε όλους, αναμφίβολα όμως προκάλεσε αντιδράσεις και έμεινε στα χρονικά της υψηλής μόδας.

 

 

 

Και κλείνοντας, φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ίσως ο μεγαλύτερος λάτρης των Μαργαριταριών στις κολεξιόν του, ο Balmain. Έχει αφιερώσει πολλές κολεξιόν ολόκληρες με Μαργαριτάρια. Έχει ready-to-wear κομμάτια στο εμπόριο με Μαργαριτάρια και έχει ντύσει διάσημους με ρούχα από Μαργαριτάρια. Αν σε κάποιον έχουμε λίγο αδυναμία παραπάνω είναι αυτός.  Ανδρόγυνα Looks, κοφτερές γραμμές, σκληρά υλικά και Μαργαριτάρια έχουν κοσμήσει τις κολεξιόν του το 2012, το 2015 αλλά και το 2019. Μεταξύ άλλων ο Kanye West και η Beyonce έχουν φορέσει κομμάτια του με Μαργαριτάρια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σίγουρα αφήσαμε άθελα μας έξω πολλούς εξαιρετικούς και σημαντικούς σχεδιαστές αλλά επιφυλασσόμαστε για δεύτερο δημοσίευμα με ακόμα περισσοτέρους!
Ευχαριστούμε για την ανάγνωση.

 

Share: