Ο συμβολισμός των Μαργαριταριών και η σύνδεση με τη θρησκεία.

Έχουμε γράψει και έχετε διαβάσει κατά καιρούς για διάφορα, αν όχι όλα τα είδη μαργαριταριών. Έχουμε παραλείψει να αναφερθούμε στο συμβολισμό τους στις κοινωνίες ωστόσο.

Σήμερα, τα αληθινά μαργαριτάρια είναι ένας από τους πιο ποθητούς και πολύτιμους λίθους στον κόσμο. Όχι μόνο φαίνονται κομψά, γαλήνια και όμορφα, αλλά προσθέτουν μια πινελιά αίγλης σε οποιαδήποτε στυλιστική σας επιλογή.

Αλλά τι συμβολίζουν πραγματικά τα μαργαριτάρια για τους κατόχους τους ;

Όπως θα ανακαλύψετε και παρακάτω, σε κάθε μέρος του κόσμου ανά τα χρόνια ο συμβολισμός τους ήταν και διαφορετικός.  Για παράδειγμα, ορισμένοι Ανατολίτικοι λαοί  πιστεύουν πως τα μαργαριτάρια συνδέονται με την πνευματική σοφία και συνειδητοποίηση. Από την άλλη, σε πολλές χριστιανικές κοινωνίες μέχρι και σήμερα πιστεύεται ότι τα μαργαριτάρια σχηματίστηκαν μετά τον διωγμό του Αδάμ και της Εύας από τον Κήπο της Εδέμ από τον Θεό. Πιστεύουν δε πως όταν εξορίστηκαν, έκλαιγαν και τα δάκρυά τους έγιναν μαργαριτάρια.

Σε πιο σύγχρονες εκδοχές και συμβολισμούς, μεγάλη μερίδα κόσμου πιστεύει πως τα μαργαριτάρια συμβολίζουν την αυτοφροντίδα και την αυτοαγάπη. Θεωρούν το μαργαριτάρι ως ζωντανό οργανισμό – που είναι –  που όχι μόνο προσπαθεί να φροντίσει τον εαυτό του αλλά και να προστατευθεί καθώς δημιουργεί κάθε πέρλα.

Όπως και οι περισσότεροι πολύτιμοι λίθοι, έτσι και τα μαργαριτάρια πιστεύεται ότι έχουν και ορισμένες θεραπευτικές ιδιότητες που βοηθούν στην ισορροπία των ιερών και των τσάκρα της καρδιάς καθώς και στην απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας.

Στο Pearls Center θα βρείτε τη μεγαλύτερη συλλογή με αληθινά Μαργαριτάρια κορυφαίας ποιότητας ώστε να νοιώσετε και εσείς τα μοναδικά αυτά συναισθήματα.

Share: