Μαργαριτάρια Ακόγια Ιαπωνίας: Ένας Σύντομος Οδηγός

Είναι τα Μαργαριτάρια τα νέα διαμάντια; Με τη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία τους σε κόκκινα χαλιά, events, πασαρέλες και social media, ολοένα και περισσότεροι θέλουν να αποκτήσουν ένα – ή και παραπάνω – κόσμημα με μαργαριτάρια. Πολλοί, εισερχόμενοι στον κόσμο των μαργαριταριών, θα αναρωτιούνται τι διαφορές έχουν τα Μαργαριτάρια Ακόγια Ιαπωνίας με τα Γλυκού Νερού ή τα Νοτίων Θαλασσών. Με αυτόν τον κατατοπιστικό οδηγό θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις των αναγνωστών μας ώστε να μπορούν να διαλέξουν το σωστό Μαργαριτάρι στο σωστό κόσμημα.

Τα Μαργαριτάρια Ακόγια Ιαπωνίας είναι καλλιεργημένα Μαργαριτάρια αλμυρού νερού. Όταν υπάρχει ο όρος ‘’καλλιεργημένα’’ εννοούμε πως ένας ανθρώπινος παράγοντας εκκίνησε την παραγωγή του μαργαριταριού μέσα στο όστρακο. Κάτι σαν την τεχνητή γονιμοποίηση. Ο ανθρώπινος παράγοντας τοποθετεί τον πυρήνα μέσα στο όστρακο και το όστρακο αρχίζει την αντίδραση με τελικό αποτέλεσμα το Μαργαριτάρι. Ο πατέρας του Μαργαριταριού Ακόγια θεωρείται ο Mikimoto Kōkichi ο οποίος στα τέλη του 1800 και λόγω της αυξανόμενης ζήτησης οδηγήθηκε στην ανακάλυψη του συγκεκριμένου είδους Μαργαριταριού. Η καλλιέργεια τους πραγματοποιείται σε καλά φυλασσόμενους κόλπους της Ιαπωνίας σε αλμυρό νερό του Ειρηνικού Ωκεανού κατά τους κρύους χειμερινούς μήνες. Το όστρακο που τα δημιουργεί ονομάζεται Pinctada Fucata. Τα Ακόγια Μαργαριτάρια ενώ μπορούν να ποικίλουν σε ποιότητες και αποχρώσεις, δεν έχουν ατελείωτη γκάμα μεγεθών, σε αντίθεση με τα απλά Γλυκού Νερού. Τα μεγέθη τους ξεκινάνε από τα 3mm και φτάνουν ως τα σπάνια 10-10,5mm. Το μικρό και ελεγχόμενο μέγεθος τους οφείλεται στο μικρό μέγεθος του καλλιεργούμενου οστράκου που ποικίλει από τις 3 έως 6 ίντσες, σε αντίθεση με τα όστρακα των Μαργαριταριών που γεννούν τα Ταϊτής ή τα Νοτίων Θαλασσών που είναι πολύ μεγαλύτερα.

Κατά την αρχή της παραγωγής τους, τα συγκεκριμένα Μαργαριτάρια ήταν ελάχιστα και η παραγωγική διαδικασία εξαιρετικά πολύπλοκη. Ωστόσο τρείς δεκαετίες αργότερα, ονόματα όπως η Coco Chanel, η Jackie O’ και αργότερα η Diana, έκαναν γνωστά στον κόσμο τα μαργαριτάρια αυτά, φορώντας τα οι ίδιες σε ατέλειωτες σειρές και κοσμήματα.

Σύμφωνα με την GIA ( Gemological Institute of America ), τα Ακόγια Μαργαριτάρια είναι το πιο διαδεδομένο είδος Μαργαριταριού αλμυρού Νερού στην Αμερική και άλλες δυτικές αγορές. Το συγκεκριμένο είδος αποτελεί συνήθως και το πρώτο ξεχωριστό δώρο Μαργαριταρένιου κοσμήματος σε κοπέλες είτε σε σκουλαρίκια ή σειρά κολιέ. Αυτό που πάντοτε κεντρίζει όλα τα βλέμματα, είναι η λάμψη τους και η άψογη υφή τους και όψη τους χωρίς σημάδια.  Όπως όλα τα Μαργαριτάρια, χωρίζονται σε ποιότητες και μεγέθη και με βάση αυτά καθορίζεται και η τιμή του κοσμήματος ή της σειράς. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά την αγορά τέτοιων Μαργαριταριών και να απευθύνονται σε εξειδικευμένα καταστήματα, καθώς συχνό φαινόμενο είναι οι πελάτες να παραγγέλνουν Ακόγια Μαργαριτάρια και τελικά να καταλήγουν με Μαργαριτάρια Γλυκού Νερού.

Στο Pearls Center, θα βρείτε τεράστια ποικιλία Μαργαριταριών Ακόγια Ιαπωνίας με τα ανάλογα πιστοποιητικά στις καλύτερες τιμές. Η εξειδίκευση μας και η συνεχής επαφή μας με τους καλύτερους προμηθευτές Μαργαριταριών μας επιτρέπει να προμηθεύουμε μεγάλο μέρος της αγοράς με αρίστης ποιότητας, γνήσια Μαργαριτάρια Ακόγια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δαχτυλίδια, σκουλαρίκια ή κλασσικά κολιέ για ένα πανέμορφο και διαχρονικό κόσμημα. Θα χαρούμε να δημιουργήσουμε μαζί το κόσμημα σας!

 

 

Ευχαριστούμε για την ανάγνωση!

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin