Η αρχαία ελληνική τέχνη σε έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό με τους λαμπερούς θησαυρούς της θάλασσας. Όταν τα χρυσοκούμπια ή χρυσοκούκια, αυτή η σπάνια ελληνική κληρονομιά στο κόσμημα συναντούν τα μαργαριτάρια, το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό κόσμημα με ιδιαίτερη παραδοσιακή αξία.
Στο Pearls Center όπου η έμπνευση και η καλλιτεχνική διάθεση αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης δημιουργήθηκε μία μοναδική σειρά-φόρος τιμής στη μακρά ελληνική ιστορία και παράδοση: Τα κοσμήματα με μαργαριτάρια και χρυσοκούκια. Κοσμήματα που αντανακλούν την πολύτιμη προσφορά των θαλασσών του κόσμου και ταυτόχρονα την προσφορά της παράδοσης της Ελλάδας. Ορόσημο αυτής της μοναδικής σειράς, το κολιέ που δημιουργήθηκε με έμπνευση από ένα σπάνιο εύρημα. Ένα περιδέραιο που ανακαλύφθηκε στο Σισί της Κρήτης, το οποίο χρονολογείται από το 2600 π.Χ. και αποδεικνύει την υπεροχή της αρχαίας Ελλάδας και στην κοσμηματοποιία.
Τα χρυσοκούκια είναι ιδιαίτερα γνωστά στα Δωδεκάνησα όπου τα φορούσαν οι γυναίκες στο λαιμό, συνήθως ως δώρο από την πεθερά πριν από τον γάμο, για καλή τύχη. Τα χρυσοκούκια λέγεται ότι τα έφτιαχναν οι σπουδαίοι κουγιουμτζήδες από την Κάσο με την μακρά παράδοση στην κοσμηματοποιία. Εκεί, οι πλούσιες Κασιώτισσες φορούσαν τους “αμπροκάμους”,ένα κόσμημα του λαιμού που στόλιζε και τις γυναίκες και σε άλλα νησιά της περιοχής, με κασσιώτικη τεχνική ή αντιγραφή. Στη Χάλκη, στην Κάρπαθο και στο Καστελλόριζο λέγονται και χρυσοκούτσια ενώ κάθε ένας από τους αμπροκάμους λέγεται ότι μπορεί να γίνει μία χρυσή λίρα.
Χάρη στην έμπνευση και το ταλέντο των σύγχρονων τεχνιτών του Pearls Center η μοντέρνα Ελληνίδα μπορεί να νιώσει την αύρα αυτής της σημαντικής κληρονομιάς, φορώντας στον λαιμό ένα κόσμημα τόσο πολυτελές όσο και λιτό. Μαζί, μπορεί να συνδυάσει και τα αντίστοιχα σκουλαρίκια με μαργαριτάρια και χρυσοκούκια, ένας συνδυασμός που θα την κάνει να ξεχωρίζει καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Το μόνο βέβαιο με αυτό το κολιέ με Μαργαριτάρια και ‘’Χρυσοκούκια’’ είναι πως θα ξεχωρίσετε για το εκλεπτυσμένο στυλ σας και θα φέρετε μαζί σας μέρος μιας Αρχαίας Παράδοσης.